Zelfkennislab - Blog

Hoe ga jij met stress om?

De beslisboom van het Zelfkennislab helpt jou om antwoorden te vinden op deze vraag.
> Lees verder…
Vorige pagina

Recept voor verandering

Soms valt het even allemaal niet mee en kunnen we simpelweg wel een recept voor verandering gebruiken. Daarom in dit blog recepten voor concrete acties die tot heldere resultaten leiden.
> Lees verder…
Vorige pagina

Hoe breng je hormonen in balans?

Naar de sportschool gaan we om spieren, discipline, conditie en uithoudingsvermogen te trainen. Dit ‘stevige’ werk heeft wekelijks aandacht nodig om in balans te blijven. Daarnaast is er ‘subtiel’ werk aan jezelf, voor bijvoorbeeld groei van bewustzijn en balans tussen hormonen. Dit heeft ook dagelijks aandacht nodig om in een fijn evenwicht te komen.
> Lees verder…
Vorige pagina

Waarden uit het oude China geven rust

Na de waarden uit het Enneagram (in het vorig blog), onderzoeken we de basis van Zhineng Qigong, een holistische Chinese bewegingsvorm. Eigenlijk eerder een levensstijl. Welke waarden vullen jou aan?
> Lees verder…
Vorige pagina

Waarden geven houvast, steun en richting

Soms lijkt het of we in onze samenleving los zijn geraakt van basiswaarden. Heel verdrietig al die strijd en polarisatie tussen mensen… Daarom ben ik dankbaar voor de waarden die mijn specialisaties meegaven. Een kijkje in de keuken van het Zelfkennislab. Om te onderzoeken in hoeverre de waarden ook bij jou passen en kunnen steunen.
> Lees verder…
Vorige pagina

Hoe maak je oude patronen los?

Denk jij ook wel eens: “tjee.. nu doe ik het al weer!!. Ik wilde niet meer zus of zo reageren… Maar het blijft een automatisch patroon.” Wanneer je meer en meer last krijgt van oude gedragspatronen, wil je er misschien van af. Ontdek ik dit blog hoe.
> Lees verder…
Vorige pagina

Weerstand helpt jou groeien

Is weerstand jouw energielek of groeikans?

Ken je ook: die frustratie over iets dat niet werkt of niet gaat zoals jij het wilt? De negatieve energie kan zich snel opstapelen zonder dat we er erg in hebben. Een energielek is geboren… Terwijl weerstand ook juist enorm helpend kan zijn.


> Lees verder…

Vorige pagina

Hoe vind je motivatie om te mediteren?

De laatste tijd hoor ik mensen vaak vertellen dat ze gestopt zijn met mediteren, maar de motivatie voor de sportschool nog wel weten te vinden. Ik help je graag met 10 drijfveren om meditatie (in beweging) weer op te pakken.
> Lees verder…

Vorige pagina

In hoeverre sta jij automatisch ‘aan’?

Hoe reageer je op prikkels?

Er komen dagelijks zoveel prikkels op ons af. Je hoort wel eens: in de middeleeuwen kreeg iemand zijn leven EVENVEEL prikkels te verwerken als wij in 1 DAG. Hoe gaan we hiermee om en voorkom je een burn-out?
> Lees verder…

Vorige pagina

De zin en onzin van zelfkennis

Martin Bril vroeg zich al af waarom mensen zichzelf beter zouden willen leren kennen. Onzin toch?
> Lees verder…

Vorige pagina