Zelfkennislab - Blog

De zin en onzin van zelfkennis

Martin Bril vroeg zich al af waarom mensen zichzelf beter zouden willen leren kennen. Onzin toch?
> Lees verder…

Vorige pagina

Pleidooi voor waardering

Sinds de coronacrisis in nederland is, staan we stil, lijken we anders tegen sommige zaken aan te kijken. Er lijkt een herwaardering te ontstaan van beroepen. Het begon zichtbaar en hoorbaar met het massale applaus voor de zorg. Wat is er aan de hand?
> Lees verder…
Vorige pagina

Het leed dat Corona heet

Tjonge wat een pittige en ontroerende tijden voor ons allemaal. De onzekerheid over gezondheid van dierbaren geeft stress. Ieder mens ervaart stress vanwege andere behoeftes waaraan in deze tijd niet kan worden voldaan. Ieder mens gaat anders om met stress. Over hoe en wat aan dat gedrag ten grondslag ligt, lees je meer in dit blog.
> Lees verder…

Vorige pagina

Heb jij genoeg energie?

Als we zo tegen het voorjaar aan lopen, kan een voorjaarsvermoeidheid de kop op steken. We kunnen het gevoel hebben energie en puf tekort te komen. Hoe kom je aan meer energie?
> Lees verder…

Vorige pagina

Evenwichtig kiezen met intuïtie, gevoel en instinct.

Steeds vaker zie ik in de reclamewereld de aanmoediging om niet alleen met je hoofd maar ook met je hart een keuze te maken. Om vanuit je gevoel een beslissing te nemen. Hoe doe je dat nu?
> Lees verder…

Vorige pagina

Verlies jij wel eens de grip op jezelf?

Deze vraag word me vaker gesteld, sinds ik de missie formuleerde ‘het Zelfkennislab geeft je grip op je gedachte, gevoel en gedrag.’ En ja sorry, ik ben ook een mens, dus ik verlies me wel eens in mijn persoonlijkheid.
> Lees verder…

Vorige pagina

Waar zit mijn STOP-knop?

“Had ik in mijn hoofd maar een STOP-knop!”

Dit riep iemand onlangs tegen me. Soms zijn mensen klaar met hun angsten, gepieker of andere automatische reacties. Ze willen zich zelfverzekerd en vrij voelen. Het goede nieuws is: die STOP-knop bestaat!
> Lees verder…

Vorige pagina

Waarom strijd en polarisatie?

Wij worden allemaal uit eenheid geboren.

Hoe ontstaat strijd en conflict in onszelf of met anderen?
> Lees verder…
Vorige pagina

Hoe maakbaar is ons leven?

Toeval in ons leven bestaat uit geluk of pech

Een tijd geleden hoorde ik iemand zeggen:

We doen soms net of toeval alleen bestaat uit geluk. We vergeten dat pech ook toevallig kan zijn.


> Lees verder…

Vorige pagina

Keuzes maken in drie stappen

Hoe hak jij een knoop door?

Stel, je staat vlak voor een verhuizing. Hoe kies je wat mee mag naar het nieuwe huis? Er zijn dingen die zeker meegaan, daarnaast een doos met spullen die je weggeeft en tot slot een doos voor alle twijfel-gevallen. Hoe zou het zijn om in de rest van je leven ook een dergelijk onderscheid te maken tussen deze drie groepen?
> Lees verder…

Vorige pagina