Zelfkennislab - Blog

Hoe maak je oude patronen los?

Denk jij ook wel eens: “tjee.. nu doe ik het al weer!!. Ik wilde niet meer zus of zo reageren… Maar het blijft een automatisch patroon.” Wanneer je meer en meer last krijgt van oude gedragspatronen, wil je er misschien van af. Ontdek ik dit blog hoe.
> Lees verder…
Vorige pagina

Weerstand helpt jou groeien

Is weerstand jouw energielek of groeikans?

Ken je ook: die frustratie over iets dat niet werkt of niet gaat zoals jij het wilt? De negatieve energie kan zich snel opstapelen zonder dat we er erg in hebben. Een energielek is geboren… Terwijl weerstand ook juist enorm helpend kan zijn.


> Lees verder…

Vorige pagina

Hoe vind je motivatie om te mediteren?

De laatste tijd hoor ik mensen vaak vertellen dat ze gestopt zijn met mediteren, maar de motivatie voor de sportschool nog wel weten te vinden. Ik help je graag met 10 drijfveren om meditatie (in beweging) weer op te pakken.
> Lees verder…

Vorige pagina

In hoeverre sta jij automatisch ‘aan’?

Hoe reageer je op prikkels?

Er komen dagelijks zoveel prikkels op ons af. Je hoort wel eens: in de middeleeuwen kreeg iemand zijn leven EVENVEEL prikkels te verwerken als wij in 1 DAG. Hoe gaan we hiermee om en voorkom je een burn-out?
> Lees verder…

Vorige pagina

De zin en onzin van zelfkennis

Martin Bril vroeg zich al af waarom mensen zichzelf beter zouden willen leren kennen. Onzin toch?
> Lees verder…

Vorige pagina

Pleidooi voor waardering

Sinds de coronacrisis in nederland is, staan we stil, lijken we anders tegen sommige zaken aan te kijken. Er lijkt een herwaardering te ontstaan van beroepen. Het begon zichtbaar en hoorbaar met het massale applaus voor de zorg. Wat is er aan de hand?
> Lees verder…
Vorige pagina

Het leed dat Corona heet

Tjonge wat een pittige en ontroerende tijden voor ons allemaal. De onzekerheid over gezondheid van dierbaren geeft stress. Ieder mens ervaart stress vanwege andere behoeftes waaraan in deze tijd niet kan worden voldaan. Ieder mens gaat anders om met stress. Over hoe en wat aan dat gedrag ten grondslag ligt, lees je meer in dit blog.
> Lees verder…

Vorige pagina

Heb jij genoeg energie?

Als we zo tegen het voorjaar aan lopen, kan een voorjaarsvermoeidheid de kop op steken. We kunnen het gevoel hebben energie en puf tekort te komen. Hoe kom je aan meer energie?
> Lees verder…

Vorige pagina

Evenwichtig kiezen met intuïtie, gevoel en instinct.

Steeds vaker zie ik in de reclamewereld de aanmoediging om niet alleen met je hoofd maar ook met je hart een keuze te maken. Om vanuit je gevoel een beslissing te nemen. Hoe doe je dat nu?
> Lees verder…

Vorige pagina

Verlies jij wel eens de grip op jezelf?

Deze vraag word me vaker gesteld, sinds ik de missie formuleerde ‘het Zelfkennislab geeft je grip op je gedachte, gevoel en gedrag.’ En ja sorry, ik ben ook een mens, dus ik verlies me wel eens in mijn persoonlijkheid.
> Lees verder…

Vorige pagina