Bedankt voor je interesse!

  • Je ontvangt je product na het invullen van naam, e-mail en bevestiging.
  • Mis geen enkel groeibericht met inspiratie voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.
  • Ontvang eens per kwartaal een groeibericht met inspiratie voor jouw persoonlijke ontwikkeling met boeiende blogs, nieuwe (gratis) producten en meer:

  • Vink de opties aan die passen bij jou:
Sluit dit venster.

Individueel groei-aanbod voor jou

Diegaande efficiënte coaching & counseling

Krijg grip op je gedrag, je gevoel en gedachte!

Wil jij meer grip op jezelf? Heb je behoefte aan volledige ontwikkeling van jouw ware potentieel? Het is mogelijk dit te bereiken wanneer het enneagram, coaching en counseling hand in hand gaan. Het enneagram: een duurzaam, dynamisch model en krachtige methode voor zelfkennis.

Binnen de wijsheid van het enneagram, passen alle andere algemene coachinstrumenten. Maar er komt iets extra’s, iets essentieels bij: coaching vanuit jouw diepste drijfveren voor een effectief resultaat! Graag kijk ik met je mee onder de oppervlakte.

Ken je persoonlijkheid, (h)erken je uitdagingen.
Omarm je groei!

Deelnemers aan een coachtraject roepen meer dan eens: “het is me in dit traject gelukt om tot blijvende gedragsverandering te komen. Iets wat ik tijdens coachsessies bij anderen niet voldoende leerde”. Dat is de winst van bewust worden van je referentiekader en diepste drijfveren.
Meer over de impact van referentiekaders, deel ik met je via deze link.

Je kunt coaching inzetten als je problemen hebt, als je tegen uitdagingen in het leven aanloopt. Maar hoe zou het zijn om coaching te zien als persoonlijke ontwikkeling of om counseling te ervaren als een pad richting jouw volledig potentieel?

Het goede nieuws is dat coaching tegenwoordig ook online kan. Mensen die gebruik maakten van sessies via beeldbellen, hebben het contact en diverse oefeningen als zeer positief ervaren.

Eclectische benadering voor een effectief coachtraject

De werkwijze van een Enneagram Coach & Counselor is eclectisch.
Dit wil zeggen dat we de benadering gebruiken:

  • die het beste past bij jouw persoonlijkheid en eigenheid,
  • die aansluit bij je gewenste leerstap,
  • die afgestemd is op de fase in het leerproces waarin je verkeert, (enneagramprocesfase)
  • én die rekening houdt met het enneagramtype waarin jij je herkent.

De benadering bestaat onder meer uit de volgende coachinstrumenten:

Dit samen biedt een extra veilige en efficiënte leeromgeving.
Meer over het enneagram en de 9 typen ontdek je in deze podcast.

Het enneagram kent (weliswaar ook) een aantal persoonlijkheidstypen (…) maar kent daarnaast uitgebreide mogelijkheden om terugval en groei van onze persoonlijkheid te herkennen en begeleiden.

– Drs. George Wüst s.j.

Lees over het effect van counseling:

Lieve Vick, dankjewel voor je fijne en stimulerende support tijdens deze reis. Voor de ‘moeiteloze’ en diepgaande begeleiding. Dank voor mijn werkelijke zelf te leren accepteren.

Karin

Coaching door Vick Nieuwenhuis, heb ik als bijzonder en prettig mogen ervaren. Doordat Vick goed kon luisteren en sturen, heb ik mezelf kunnen geven en naar mezelf kunnen kijken, zonder dat mijn persoonlijkheid is ingedeukt. Vanuit haar puurheid en groot hart, is het een mooie reis geworden en ben ik weer thuis bij mezelf.

Monique Langenacker

Een coach die je alle antwoorden voorkauwt, daar heb ik er genoeg van gezien en ik had er schoon genoeg van. Toen kwam ik bij Vick terecht, en ik had geen betere keuze kunnen maken. Als geen ander weet Vick de juiste vragen te stellen, zodat ik zélf tot de antwoorden kwam. Op een open, eerlijke en ontspannen manier begeleidde Vick me naar een scala van nieuwe inzichten.

M.R.

Met jouw hulp heeft mijn zelfontplooiing een boost gekregen. Ik ben uit mijn cocon (comfortzone zoals jij het noemt) gestapt. Ik ervaar nu ruimte en ben volop in beweging. Bedankt voor dit mooie coachingstraject.

Wilma

Vick, bedankt voor je hulp bij het beter begrijpen van mijzelf en het vinden van oplossingen om de scherpe randen rond mijn automatismen weg te halen. Je bent kritisch, doortastend en legt het werk neer daar waar het hoort, bij mij. Ik ben blij en trots over de stappen die ik heb gezet en die jij hebt uitgelokt.

Stefan Ijmker

Ik ben deze uitdaging aangegaan en heb mijn doelen gesteld die ik aan het einde van het traject wilde bereiken en weet nog dat ik dacht: ‘Nou we zullen zien of dat haalbaar is’. En nu, gekomen aan het eind, kan ik zeggen dat ik mijn doelen heb gehaald. En zelfs meer dan dat.

GL

Licht sceptisch begon ik aan dit traject, maar al snel merkte ik dat ik bij Vick aan het juiste adres was. Door het stellen van precies de goede vragen en het aanreiken van fijne tools heb ik veel nieuwe inzichten gekregen en een zeer waardevol leerproces doorgemaakt.

Bertie de Boer

De coaching heeft mij inzichten gegeven in de kwaliteiten en valkuilen van mijn enneagramtype (9). De gesprekken met Vick heb ik als erg prettig ervaren. Tijdens de coaching heb ik verscheidene instrumenten en oefeningen aangereikt gekregen. Deze zal ik blijven toepassen voor mijn persoonlijke ontwikkeling, ook al is het coachingstraject nu afgelopen!

Robin van Peppen

Nogmaals heel erg bedankt voor al je begeleiding, de tools die je gaf en de richtingen die je aangaf. Het was fijn met je samen te werken! Nu weer op eigen kracht verder en ik ben erg benieuwd hoe alles wat ik geleerd heb zal doorwerken. Het ga je goed! Warme groet,

Jeanine

ZelfkennisLab - Infographic Zelfrealisatie

Jij bent al goed zoals je bent!

Enneagramcoaching draait niet om verbeteren wat ‘fout’ is. Het doel is inzien dat je ten diepste al goed bent zoals je bent. Juist dit biedt concreet bewust-zijn en groei! Deze overtuiging brengt een stevige basis om jouw kwaliteiten aan te vullen met nieuwe capaciteiten.

The Enneagram gives us nine windows
into our soul.

Na een intake en type-interview volgt het werkelijke traject. Het enneagram procesmodel voor coaching en counseling, kent 9 fasen. In gemiddeld 9 consulten, van ruim een uur, kom je tot een verbetering van jouw huidige situatie.

Op mijn eigen pad van persoonlijke ontwikkeling bracht het enneagram mij meer oog voor de vanzelfsprekendheden van andere mensen, zoals bijvoorbeeld; privacy, verlangen of trots. Omdat ik begrip kreeg voor vanzelfsprekendheden van anderen, verbeterde mijn communicatie met hen.

Daarnaast leerde ik door de methode van het enneagram mijn eigen vanzelfsprekendheden te ontspannen/managen. Ik leerde kwaliteiten steeds beter op situatie en persoon af te stemmen in plaats van uit een automatisme te reageren. Er ontstond rust in mijn hoofd en ruimte in mijn hart. Stap voor stap nieuwe vaardigheden ontwikkelen, om mijn ware potentieel volledig te ontvouwen. Dit gun ik jou ook!