Bedankt voor je interesse!

  • Je ontvangt je product na het invullen van naam, e-mail en bevestiging.
  • Mis geen enkel groeibericht met inspiratie voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.
  • Ontvang eens per kwartaal een groeibericht met inspiratie voor jouw persoonlijke ontwikkeling met boeiende blogs, nieuwe (gratis) producten en meer:

  • Vink de opties aan die passen bij jou:
Sluit dit venster.

Individueel groei-aanbod voor jou

Diegaande efficiënte coaching & counseling

Krijg grip op je gedrag, je gevoel en gedachte!

Wil jij meer grip op jezelf? Heb je behoefte aan volledige ontwikkeling van jouw ware potentieel? Het is mogelijk dit te bereiken wanneer het enneagram, coaching en counseling hand in hand gaan. Het enneagram: een duurzaam, dynamisch model en krachtige methode voor zelfkennis.

Binnen de wijsheid van het enneagram, passen alle andere algemene coachinstrumenten. Maar er komt iets extra’s, iets essentieels bij: coaching vanuit jouw diepste drijfveren voor een effectief resultaat!

Deelnemers aan een coachtraject roepen meer dan eens: “het is me in dit traject gelukt om tot blijvende gedragsverandering te komen. Iets wat ik tijdens coachsessies bij anderen niet voldoende leerde”. Dat is de winst van bewust worden van je diepste drijfveren.

Je kunt coaching inzetten als je problemen hebt, als je tegen uitdagingen in het leven aanloopt. Maar hoe zou het zijn om coaching te zien als persoonlijke ontwikkeling of om counseling te ervaren als een pad richting jouw volledig potentieel?

Eclectische benadering voor een effectief coachtraject

De werkwijze van een Enneagram Coach & Counselor is eclectisch.
Dit wil zeggen dat we de benadering gebruiken:

  • die het beste past bij jouw persoonlijkheid en eigenheid,
  • die aansluit bij je gewenste leerstap,
  • die afgestemd is op de fase in het leerproces waarin je verkeert, (enneagramprocesfase)
  • én die rekening houdt met het enneagramtype waarin jij je herkent.

De benadering bestaat onder meer uit de volgende coachinstrumenten:

Dit samen biedt een extra veilige en efficiënte leeromgeving.

Lees over het effect van counseling:

Een coach die je alle antwoorden voorkauwt, daar heb ik er genoeg van gezien en ik had er schoon genoeg van. Toen kwam ik bij Vick terecht, en ik had geen betere keuze kunnen maken. Als geen ander weet Vick de juiste vragen te stellen, zodat ik zélf tot de antwoorden kwam. Op een open, eerlijke en ontspannen manier begeleidde Vick me naar een scala van nieuwe inzichten.

M.R.

Met jouw hulp heeft mijn zelfontplooiing een boost gekregen. Ik ben uit mijn cocon (comfortzone zoals jij het noemt) gestapt. Ik ervaar nu ruimte en ben volop in beweging. Bedankt voor dit mooie coachingstraject.

Wilma

Vick, bedankt voor je hulp bij het beter begrijpen van mijzelf en het vinden van oplossingen om de scherpe randen rond mijn automatismen weg te halen. Je bent kritisch, doortastend en legt het werk neer daar waar het hoort, bij mij. Ik ben blij en trots over de stappen die ik heb gezet en die jij hebt uitgelokt.

Stefan Ijmker

Ik ben deze uitdaging aangegaan en heb mijn doelen gesteld die ik aan het einde van het traject wilde bereiken en weet nog dat ik dacht: ‘Nou we zullen zien of dat haalbaar is’. En nu, gekomen aan het eind, kan ik zeggen dat ik mijn doelen heb gehaald. En zelfs meer dan dat.

GL

Bedankt voor het coaching traject van de afgelopen 9 maanden. In een goede en ontspannen sfeer heb ik veel geleerd. Het enneagram is een mooie manier om jezelf en anderen te leren kennen. Het doel was om een betere balans tussen werk en privé te vinden, om makkelijker nee zeggen en om duidelijker grenzen te stellen en te bewaken. Dat is gelukt! Daarnaast heeft het traject ook een positieve uitwerking gehad in de verhouding ontspanning/inspanning en tijd nemen voor jezelf. Al met al een bijzondere en positieve ervaring.

Jan

Licht sceptisch begon ik aan dit traject, maar al snel merkte ik dat ik bij Vick aan het juiste adres was. Door het stellen van precies de goede vragen en het aanreiken van fijne tools heb ik veel nieuwe inzichten gekregen en een zeer waardevol leerproces doorgemaakt.

Bertie de Boer

ZelfkennisLab - Infographic Zelfrealisatie

Jij bent al goed zoals je bent!

Enneagramcoaching draait niet om verbeteren wat verkeerd is. Het doel is inzien dat je ten diepste al goed bent zoals je bent. Juist dit biedt concreet bewust-zijn en groei! Deze overtuiging brengt een stevige basis om jouw kwaliteiten aan te vullen met nieuwe capaciteiten.

The purpose of human life is about learning to recognize our true nature.

– Sandra Maitri

Na een intake en type-interview volgt het werkelijke traject. Het enneagram procesmodel voor coaching en counseling, welke 9 fasen kent. De opzet is om in gemiddeld 9 consulten, van ruim een uur, te komen tot een verbetering van de huidige situatie. De benodigde hoeveelheid sessies is afhankelijk van het verloop van het proces.

Op mijn eigen pad van persoonlijke ontwikkeling bracht het enneagram mij meer oog voor de vanzelfsprekendheden van andere mensen, zoals bijvoorbeeld; privacy, verlangen of trots. Omdat ik begrip kreeg voor vanzelfsprekendheden van anderen, verbeterde mijn communicatie met hen.

Daarnaast leerde ik door de methode van het enneagram mijn eigen vanzelfsprekendheden te ontspannen/managen. Ik leerde kwaliteiten steeds beter op situatie en persoon af te stemmen in plaats van uit een automatisme te reageren. Er ontstond rust in mijn hoofd en ruimte in mijn hart. Stap voor stap nieuwe vaardigheden ontwikkelen, om mijn ware potentieel volledig te ontvouwen. Dit gun ik jou ook!