Bedankt voor je interesse!

  • Je ontvangt je product na het invullen van naam, e-mail en bevestiging.
  • Mis geen enkel groeibericht met inspiratie voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.
  • Ontvang eens per kwartaal een groeibericht met inspiratie voor jouw persoonlijke ontwikkeling met boeiende blogs, nieuwe (gratis) producten en meer:

  • Vink de opties aan die passen bij jou:
Sluit dit venster.

Individueel groei-aanbod voor jou

Op deze pagina vind je gratis producten voor jouw persoonlijke ontwikkeling.
Beschikbaar zijn momenteel:

  • een E-book ‘van zelfafwijzing naar zelfwaardering in 4 stappen’
  • en een online challenge: ‘Even tot jezelf komen’
  • boeken lenen uit de Zelfkennisbieb
  • drie meditaties om te downloaden voor rust en ontspanning
  • gratis proefles Zhineng Qigong
  • inspiratie-kaartjes met spreuken, vragen, tips, weetjes en acties

Gratis E-book: ‘van zelfafwijzing naar zelfwaardering in 4 stappen’

Heb jij ook last van kritische stemmen in je hoofd? Een saboteur die je geen complimenten geeft maar steeds negatieve feedback?
Dit E-book helpt je daarvan af te komen en ontspanning te vinden. Naast informatie bevat het zelfreflectievragen en praktische oefeningen om mee aan de slag te gaan.

De missie van het Zelfkennislab is meer begrip en compassie in onze wereld te brengen. Een essentieel element hiervan is dat we met mildheid naar onszelf kunnen kijken. Dit E-book geeft jou meer mildheid en zelfwaardering. Maak hier gebruik van!

Je ontvangt het gratis E-book na een reactie op een voor jou waardevol blog als dank dat je anderen inspireert met jouw vraag, reflectie of input. Op de blogpagina zijn diverse blogs te vinden met thema’s: aandachttraining, bewust kiezen, begrip en compassie, het enneagram, zelfobservatie, eigenheid en keuzestress.

Wat was de reactie van lezers op het E-book?

Waardevol document met veel eenvoudige oefeningen die in het dagelijks leven nauwelijks tijd kosten maar wel een positief effect hebben.

Gratis Challenge: ‘even tot jezelf komen’

Een ander kan je steunen in jouw proces, maar uiteindelijk ‘moeten’ we het toch zelf doen. Daarom hier een gratis product voor jou ondersteuning op je groeipad! Volg 9 dagen de oefeningen uit de challenge om tot een ontspannen mindset te komen.

Gratis E-learning pakket voor een 9 daagse challenge:
Even tot jezelf komen

Je ontvangt twee documenten: Persoonlijke Ontdekkingsreis en een handleiding waarmee jij direct aan de slag kunt! Door te reflecteren op vragen word jij je bewust van het verschil tussen je persoonlijkheid en je ziel. Daarnaast krijg je inzichten door te werken met mindfulness-oefeningen en zelfobservatie. Kom even tot jezelf door dit proces te doorlopen in een periode van 9 dagen. Tijd voor jeZelf!

We hebben een lichaam maar we zijn een ziel.

Do it yourself - ZelfkennisLab - Tot jezelf komen

Wat was de impact van de gratis challenge?

Verdiepend, verfrissend, mooie ondersteuning om steeds weer even stil te staan. Meerwaarde!

Gratis boeken lenen uit de Zelfkennisbieb

Herken je dat een boek jouw leven veranderde? Welk boek bracht je zoveel inzicht dat er een kentering plaats vond? Zodanig dat je er in jouw leven van alle dag effect van merkte? Voor mij was dat onder meer het boek ‘De kracht van het Nu’ van Eckhart Tolle. Dit boek gaf me inspiratie om meer in het moment aanwezig te zijn. Om minder aan de haal te gaan met mijn gedachten of gevoelens. Ik kreeg meer rust en meer ruimte in mezelf.

Daarom hecht ik waarde aan boeken en bibliotheken. Niet omdat boeken enkel inspirerend zijn maar juist omdat het maakt dat iemand een volgende bewuste stap kan zetten op het pad van zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Lezen verandert werkelijk iets in mensen!

Het beheren van een minibieb is voor mij een weg om inspiratiebronnen te delen. Je vindt er boeken die inzicht en zelfkennis geven in de breedste zin van het woord. De bieb bevat geen zelfhulpboeken maar diepgaand werk van echte wijsgeren. Dat hoeft overigens lang niet altijd ingewikkeld te zijn. Soms zit diepgang juist in de kracht van de eenvoud.

De bieb hangt buiten aan de muur. Dus kom vooral boeken lenen die jou verder helpen op je ontwikkelpad. Neem gerust iets naar je gading mee uit het biebkastje. Je hoeft het boek niet aan of af te melden, leen het langer of korter, gebruik het maar zolang jij het nodig hebt. Andere boeken terugbrengen naar de Zelfkennisbieb hoeft niet, er zijn geen kosten aan verbonden. Simpelweg een passend boek meenemen en genieten geblazen! Kijk hier voor meer minibieb informatie.

Minibieb - Zelfkennisbieb

Wat was de reactie van gebruikers op de Zelfkennisbieb?

Wat een prachtig initiatief! Fijn dat ik in mijn eigen tijd een boek kan lenen, zonder gedoe van inschrijving of aan- en afmelding en verlenging van het geleende boek.

Drie meditaties om te downloaden voor meer rust en ontspanning

Even een moment voor jezelf. Voor jou om tot rust en ontspanning te komen. 3 meditatieve oefeningen op geluidsbestanden, die je op je telefoon kunt downloaden. Door dagelijks naar binnen te keren train je jouw aandacht voor meer rust in het hoofd en meer ruimte in de dag. Aandachttraining brengt je focus en daadkracht.

Kies uit de 3 geleide meditaties:

Of download en gebruik ze lekker alle drie! Ik wens je een fijne ontspanning toe.

Je vindt nog meer meditaties via de gratis Insight Timer App. Heel veel speciale Enneagram inzichtsmeditaties en Zhineng Qigong methoden:  meditatie in beweging. Veel aandacht en liefde stopte ik in de zoete uurtjes met meditaties opnemen. Wanneer je de App op je telefoon download, zijn de geleide meditaties, slaap- , wandel-, bewegingsmeditaties en podcasts van het Zelfkennislab te vinden, als je zoekt op Vick Nieuwenhuis.

Gratis proefles Zhineng Qigong

De Chinese bewegingsleer Zhineng Qigong brengt ontspanning in je gedachtenstroom en lichaam. Meer informatie vind je op deze pagina. Wil je meer aandacht richten op vitaliteit en soepelheid in lichaam en geest? Probeer uit wat Zhineng Qigong voor jou doet tijdens een gratis proefles.

Wil je nu alvast oefeningen en theorie tot je nemen? Doe dan de 10-daagse audiocursus Zhineng Qigong via de gratis Insight Timer App.

Inspiratie-kaartjes

Word jij ook zo blij van die mooie kaarten met spreuken erop? Of met boeiende vragen, tips, weetjes en acties. Ze geven je dag focus wanneer je er ‘s ochtends ééntje intuïtief trekt en als thema meeneemt de dag in. Leg ze met dat doel bijvoorbeeld in het toilet neer, een moment van rust en bezinning voor jezelf. Ik gebruik ze ook wel eens binnen intervisiegroepen of met vriendinnen. Fijn samen reflecteren op de vragen, kijken wat je bij jezelf herkent in de spreuken.

Deze Grip-op-jezelf-kaartjes heb ik voor je verzameld om te vieren dat het Zelfkennislab 10 jaar bestaat in 2021. Onder het motto: wie jarig is trakteert! Download de documenten en druk ze af op dik papier. Fijn meditatief werkje om ze allemaal te knippen en in een mooi blikje te bewaren. Veel plezier!

Kies uit deze 5 kaarten reeksen: