Bedankt voor je interesse!

  • Je ontvangt je product na het invullen van naam, e-mail en bevestiging.
  • Mis geen enkel groeibericht met inspiratie voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.
  • Ontvang eens per kwartaal een groeibericht met inspiratie voor jouw persoonlijke ontwikkeling met boeiende blogs, nieuwe (gratis) producten en meer:

  • Vink de opties aan die passen bij jou:
Sluit dit venster.

Individueel groei-aanbod voor jou

Enneagram type-interview

Ben jij nieuwsgierig naar jezelf? Wil je meer inzicht in jouw diepste drijfveren? Het type-interview is een intensieve reis in jezelf waarin je gedetailleerde zelfkennis op kan doen.

De doelstelling van een type-interview is niet om je te identificeren met een type,

het doel is om te ontdekken welk patroon van denken-handelen-voelen jouw eerste automatisme is.

Zelfkennis en zelfreflectie met het enneagram

Wat is het enneagram? Het is een klassiek, dynamisch instrument met 9 specifieke typen.  Bestaan er dan slechts 9 typen mens? Welnee, dan zouden we onszelf én dit model tekort doen! De dynamiek van het enneagram kent 108 varianten, verschillende manieren om naar de werkelijkheid te kijken. Het enneagram bracht mij rust in mijn hoofd en ruimte in mijn hart; meer begrip en compassie voor mezelf en anderen.

‘Ken Uzelve’ stond op de tempel van Delphi al te lezen. Gedetailleerde zelfkennis en bewustwording zijn de impact die het enneagram biedt, omdat het naast gedragskenmerken onbewuste drijfveren beschrijft.

De essentie van ieder type is de motivatie achter ons gedrag. Waarom doe jij wat je doet? Wat zijn jouw diepste drijfveren? Werken aan deze drijfveren brengt je tot een vergroting van jouw persoonlijke en professionele mogelijkheden. Zo ontstaat: groei door verdieping!

persoonlijke ontwikkeling - ZelfkennisLab - Infographic

Diepste drijfveren: motivatie achter je gedachte, gevoel en gedrag

Als het enneagram enkel zou gaan over gedragskenmerken, zou je zonder type-interview je eigen type kunnen herkennen. Dan zou je het patroon waarin jij jezelf herkent, kunnen ontdekken door erover te lezen. Het enneagram gaat echter niet enkel over gedragskenmerken, het gaat over je diepste drijfveren, over waar jouw aandacht automatisch naar toe gaat. Onbewuste drijfveren zelfstandig ontdekken zonder professional, is een hele uitdaging. Een professional is zich bewust van alle facetten van de dynamiek van het enneagram en kan jouw persoonlijke, unieke verhaal goed duiden.

Alles wat aandacht krijgt, groeit.

Daarom is het essentieel om te weten waar onze aandacht automatisch naartoe gaat. Aandacht en aandachttraining zijn mijn professie.

Hoe ouder ik word, hoe meer geïnteresseerd ik raak in de manier waarop we ‘de waarheid’ bekijken. Want wat belangrijk is, is hoe we gebeurtenissen beleven. Onze perceptie bepaalt hoe onze wereld eruit ziet.

– Elizabeth Gilbert

De enneagramtypen tonen ons 9 verschillende vormen van selectieve perceptie. Uiteindelijk laat het instrument ons 108 percepties zien van (vaak onbewuste) automatische aandacht. Ben jij al nieuwsgierig waar jouw aandacht automatisch naartoe gaat, naar jouw persoonlijke patroon van denken, voelen en handelen?

type-interview - ZelfkennisLab - Infographic Enneagram

In een diagnostisch gesprek van ruim anderhalf uur, ontdek je steeds meer over jezelf door de diversiteit van vragen die gesteld worden. Voor het proces van zelfonderzoek en verdieping, krijg je leesmateriaal mee.

Gun jeZelf dit onderzoek ten behoeve van persoonlijke en professionele bewustwording!

Lees over de impact van het type-interview:

Vick, ik vond het een erg mooie reis. Heel leerzaam en verhelderend. Een hoop info om lekker in m’n hoofd rond te laten wentelen en te verwerken en nieuwe ideëen mee op te doen, heerlijk! Dank je wel!

Jeanine

Vick Nieuwenhuis maakt, door haar kennis en systematische werkwijze, dat je over je gedrag nadenkt en zo herkenning vindt bij een enneagram-type. Zij wekt vertrouwen, zodat je makkelijk met haar mee durft te gaan in ‘de diepte’.

Ineke Kerssen

Hoe divers de situaties in je leven ook zijn, de diepgang van het enneagram en het professionele type-interview bij Vick leggen schijnbaar moeiteloos de onderliggende drijfveren bloot.

M.R.

Het doen van een type-interview bij Vick was voor mij een moment van stilstaan, onderzoeken en ontdekken.
Vick werkt vanuit transparantie, (com)passie en professie. Een vrouw met kennis, kunde en diepgang.

Dorine Snellink

Trainer en coach bij Snellink-TC

Eerst was ik wat sceptisch over toch weer een soort hokjesdenken, maar wat een herkenning! Ik heb geleerd mijn eigen gedrag te herkennen: kreeg een soort handleiding voor mezelf.

Anoniem

Het heeft me meer informatie gegeven dan ik had verwacht. Vick heeft het talent om de juiste vragen te stellen.

Martin Brinkman

Omdat ik moeite had met een paar telkens terugkerende patronen in mijn leven heb ik bij Vick een type-interview gedaan. Wat daar uit kwam was heel verhelderend voor me. Het maakt dat ik ook gefocust ben op dat wat ‘langs’ komt en hoe ik hier mee om ging en hoe ik hiermee zou moeten gaan gezien mijn karaktertype.

Nettie Schlömer

Dank je voor het fijne interview! Ik voelde me op mijn gemak en je praktijkruimte is een hele fijne plek (en de chocola was erg lekker!). De vragen die je stelde en het samen sparren over mijn antwoorden hebben een aantal interessante inzichten opgeleverd. Ik heb de boekenlijst gevonden, een aantal boeken heb ik alvast gereserveerd bij de bibliotheek. Nu mag ik er nog eentje kiezen om aan te schaffen.

Gerdi