Vick Nieuwenhuis

Met man, zoon en kat woon ik in Zwolle.
Wie ik ben? Drie chronische uitdagingen in mijn kindertijd, hebben mij onder meer gevormd. Dit bracht me als jong volwassene op het pad van persoonlijke ontwikkeling. Ik ontdekte wie ik in wezen was en leerde stap voor stap in mijn kracht te staan.
Het was voor mij persoonlijk essentieel om me begrepen te voelen. Daar ontleende ik veiligheid aan. Door mijn aandacht voor begrip en veiligheid, ontstond al vroeg mijn passie voor mens en communicatie.
Ik lever daarom graag een bijdrage aan een veilige wereld waarin we onszelf en elkaar beter begrijpen en waarderen.

Wie ben jij?

Heb jij al veel zelfkennis maar blijf je nieuwsgierig naar jezelf? Ben je intelligent en sensitief? Dan wil ik graag met jouw werken om je diepste drijfveren te belichten en samen verschillende facetten van jouw persoonlijkheid te onderzoeken. Diverse modellen en technieken staan tot je beschikking om jouw te laten groeien in zelfvertrouwen en kracht. Het resultaat is dat je stevig bij jezelf kunt blijven ondanks mensen om je heen die jou niet begrijpen of waarderen.

Sinds 1996 werk ik als ontwikkelaar van mensen. Tijdens studie en loopbaan maakte ik me een verscheidenheid aan gesprekstechnieken en coachvaardigheden eigen.
Persoonlijke en professionele ontwikkeling vormden een rode draad in mijn leven; een waardevolle reis naar inspiratie voor optimalisering en zingeving. Het motto voor het Zelfkennislab werd dan ook;

Groei door verdieping!

Het enneagram vormde tijdens mijn ontdekkingsreis de kers op de taart. Het bracht me meer begrip voor mezelf en anderen, door inzichten over verschil in drijfveren. Daarnaast gaf de methode van aandachttraining mij rust in mijn hoofd en leven. Omdat dit proces me zoveel waard is, gun ik het jou ook!
Van cursisten en coachees ontvang ik regelmatig feedback dat ze mij zien als open, eerlijk, creatief, laagdrempelig, inspirerend en ontspannen. Belangrijke waarden voor mij zijn

  • transparantie
  • verbinding
  • ontvankelijkheid
  • wijsheid en
  • eigenheid.

Dit zijn enkele facetten die mij maken tot wie ik ben. Ik hoor graag jouw verhaal tijdens een persoonlijke kennismaking.