Bedankt voor je interesse!

 • Je ontvangt je product na het invullen van naam, e-mail en bevestiging.
 • Mis geen enkel groeibericht met inspiratie voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • Ontvang eens per kwartaal een groeibericht met inspiratie voor jouw persoonlijke ontwikkeling met boeiende blogs, nieuwe (gratis) producten en meer:

 • Vink de opties aan die passen bij jou:
Sluit dit venster.

Cursusaanbod: Groei door verdieping!

Vind je rust en ruimte met Zhineng Qigong

Aandachttraining pur sang

Tijdens de hectiek van alledag, schieten we vaak in een doe-modus of in een maalstroom van onze gedachten. We verliezen onszelf met rennen, jagen en vliegen. In de Chinese bewegingsleer Zhineng Qigong heb ik de weg terug gevonden. De weg naar rust en ruimte in mezelf door op ontspannen wijze te werken aan vitaliteit in lichaam en geest.

Spanning is wie je denkt te moeten zijn,
ontspanning is wie je bent

Het is voor mij de ultieme vorm van aandachttraining zoals ik in dit blog beschrijf. Door die training zijn mijn gedachten stiller geworden en is de concentratie enorm verbetert. Ik vergeet veel minder en heb helderheid en focus gekregen en kan nu beter ontspannen. Je zou kunnen zeggen dat ik in Zhineng Qigong de oplader van mijn batterij heb gevonden.

Aandacht is daar waar jij werkelijk aanwezig bent.

Wat is Zhineng Qigong?

Zhineng Qigong is een bewegingsleer gericht op vitaliteit, soepelheid en ontspanning in lichaam en geest. Het is geschikt voor jong en oud, voor gezonde mensen en ook voor mensen met een ziekte of beperking. Door eenvoudige, rustige bewegingen vanuit een staande positie, geven we het lichaam aandacht en komen we los van dagelijkse stress of drukte. Probeer het zelf uit via deze link naar een video met een korte oefening.

Zhineng Qigong is een methode om jezelf bewust te leren waarnemen. We ervaren plezier tijdens het beoefenen van Zhineng Qigong wanneer we ons eigen lichaam en geest leren begrijpen.
– Anne Hering

Die ontdekkingsreis past binnen het Zelfkennislab: je kunt er op onderzoek naar begrip, inzicht en zelfwaardering. Door het vertragen van gedachten en bewegingen, maken we verbinding met wie we werkelijk zijn. In contact met onze kern vinden we de rust diep in ons.

Meditatie in beweging

Een gezond lichaam combineren met een gezonde geest is het doel van Zhineng Qigong. De vloeiende bewegingen zijn gericht op een vitaal lichaam voor jong en oud. Je kunt Zhineng Qigong zien als sport en meditatie inéén. You get the best of both worlds: activeren van je lichaam en tegelijkertijd zet je verbeeldingskracht in voor meditatieve beoefening. Gevolg is een fit lichaam met kalme geest door te werken op 3 niveaus:

 • beweging van het lichaam (Jing)
 • visualisatie door je geest/bewustzijn (Shen)
 • (levens-) energie (Qi) en kosmische kracht

ZelfkennisLab - Zhineng Qigong in ZwolleZhineng Qigong - ZelfkennisLab

Reacties van deelnemers:

Vaak kwam ik bij Vick voor de Summerschool na een drukke werkdag en voelde ik me gespannen en opgejaagd. Ik merkte dat ik tijdens de les steeds rustiger en meer ontspannen werd. Vick geeft in de les voldoende persoonlijke aandacht. En je merkt dat de les goed is voorbereid en dat er een fijne opbouw in de les zit. Vick houdt altijd rekening met de omstandigheden. Bij warm weer paste ze het programma aan. Ik voelde me na de les altijd een stuk beter dan hoe ik binnenkwam. En dat is voor mij een motivatie om met de lessen verder te gaan.

Annemarie Cusinello

Dank voor deze Zhineng Qigong video! Ik heb hem maandag gedaan toen de spanning voor mijn rijexamen wat veel werd. Ik heb een aquamarijn kleurige energiebal gevisualiseerd voor kalmte en vertrouwen. Was fijn om te doen. Dankzij deze oefening ben ik geslaagd voor mijn rijbewijs!

Nicolien Opdam

Bij deze wil ik je ook laten weten dat ik je lessen als zeer prettig ervaar en dat je oefeningen goed voor doet en uitlegt.

Ineke Michon

Dit geeft mij zoveel meer ontspanning dan stiltemeditaties. Het komt waarschijnlijk door de rust en eenvoud van de bewegingen.

Jan Ferenc Sabaroedin

Een fijne les met sterke, zachte en vloeiende energie. Dank je Vick

Anna Maria

Wat een zalige ontspannende les vanmiddag. Het lijkt alsof we niet veel doen. Maar voelde me zo heerlijk ontspannen daarna. Hoofd leeg en echt uren daarna voelde nog helemaal ZEN, zo ontspannen! Dat moest ik toch even doorgeven van mezelf. Die oefeningen doen heel veel. Krijg nu ook de smaak te pakken.

Sandra Weber

Met veel plezier en ontspanning heb ik de workshop gevolgd. Vick is down to earth en gevoelig tegelijk. Tijdens de workshop voel ik me gezien en geeft ze fijne aanwijzingen om de oefeningen goed uit te voeren. Ze is daarbij heel realistisch. Ze geeft me het gevoel dat ze zelf ook nog aan het leren is, waardoor ze juist heel menselijk en natuurlijk overkomt. De oefeningen die ik heb geleerd tijdens de workshop lieten me doorvoelen dat ontspanning en spanning prima naast elkaar kunnen bestaan. Ik vond het mooi om het rustgevende en ontspannen effect op mijn lichaam en geest te ervaren door rustige bewegingen. Opgeladen en ontspannen ging ik weer naar huis.

Marjolein van der Burgt

De bewuste aandacht bij de rustige oefeningen van Zhineng Qigong maken dat ik me ontspannen voel en mijn gedachten worden meer en meer stil. De energie om mij heen wordt voelbaar en de energie van binnen gaat weer stromen, ik voel me dichterbij mezelf. De oefeningen zijn voor mij een oppepper voor lichaam en geest!

Hettie Los

Doordat je de stem van Vick met je ogen dicht volgt,
hoef je nergens aan te denken,
de bewegingen werken rechtstreeks in op het lichaam,
de cellen en de meridianen.

Nan v.d. M

Vick geeft geen aandachttraining, Vick is aandacht. En daarmee voor iedere cursist een cadeautje aan zichzelf. Ze leert je met ❤ en ziel te leven en te bewegen. Zij leert je wat liefdevolle aandacht voor jezelf betekent. Laat je maar lekker onderdompelen door Vick.

Henk Vanderlijde

Je video’s zijn een perfecte mix van rustig maar niet sloom, niet gelikt, wel persoonlijk, goed uitgelegd met de juiste herhalingen, achtergrondinfo en attenderingen. En fijn dat je rust van binnenuit komt.

Bernice

Lieve Vick, dank je wel voor de verrijking en rust die ik bij jouw lessen ondervind.

Monique

ZelfkennisLab - Zhineng Qigong in Zwolle
ZelfkennisLab - Zhineng Qigong Zwolle
ZelfkennisLab - Zhineng Qigong Zwolle

Verdiepend ontwikkelproces

Sinds 2015 beoefen ik Lift Qi Up, Pour Qi Down (:level 1 van Zhineng Qigong). Over hoe dat begon, interviewde Anne Hering me. Dat interview is hier te lezen. In 2018 startte ik de opleiding voor docent. Het fijne resultaat van 5 jaar intensief studeren is docent voor level 1, 2 en 3 mogen zijn.
Van 9 verschillende leraren waar ik lessen volgde, leerde ik steeds meer verdiepen in meditatie én in beweging.

Eén van de vele mooie aspecten aan Zhineng Qigong is dat het steeds een stap verfijnder, langzamer en kleiner kan. Dat bracht waardevolle ontwikkelprocessen die er in het dagelijks leven voor zorgden dat ik oude, vaste gedragspatronen los kon laten: zowel mentaal als lichamelijk leerde ontspannen. Persoonlijke ontwikkeling kwam letterlijk en figuurlijk, diepgaander in beweging.

Qigong is fysiek, mentaal en emotioneel
in beweging komen en voor balans zorgen.

Lessen: wat, wanneer en waar?

Je kunt deelnemen aan wekelijkse lessen op

 • maandagmiddag 13.00 uur in Berkum
 • dinsdagmiddag 13.00 uur in Assendorp
 • dinsdagavond 19.30 uur in Berkum
 • donderdagmiddag 13.00 uur in Assendorp
 • basisles donderdag 19.30 uur in Assendorp
 • half uur zachte Yin les op dinsdag en donderdag om 11 uur.

De lessen vinden plaats op dinsdagmiddag en donderdag in het Zelfkennislab in Assendorp. Op maandagmiddag en dinsdagavond is de les in Berkum. De ruimte voor massagetherapie is geschikt voor mensen met een rolstoel.

Cursisten leren

 • level 1: Lift Qi Up, Pour Qi Down Methode
 • level 2: Body & Mind methode
 • Medical Qigong
 • de Neck Care Reeks
 • delen van level 3: Five Organs HunYuan Methode
 • delen van de Core Improvement Methode
 • en fijne extra oefeningen

De Lift Qi Up, Pour Qi Down is een vloeiende serie oefeningen, het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest optimaliseren. Ontdek hoe je jezelf kunt ontladen en opladen met verse energie. Daarnaast doen we verschillende warming-up’s en aanvullende oefeningen.

Je kunt altijd instromen of gebruik maken van een proefles voor het reductietarief van €10,-.
Over een kort individueel traject van 3 sessies, lees je hier.

Core Improvement methode workshop

Tijdens de workshop ‘versterk je kern!’ leer je op zaterdag 18 mei de Core Improvement Methode aan. Om daarna thuis te kunnen beoefenen, jezelf op te laden aan de hand van een video en syllabus.

Het effect van deze rustige bewegingen is: soepele spieren en gewrichten, diepe ontspanning, extra energie en vitaliteit, rust in de gedachtestroom en je evenwichtig en gecentreerd voelen. De workshop duurt 4 uur voor een vergoeding van €75,-.

Online lespakketten

Wil je graag Zhineng Qigong doen in eigen tijd op je eigen plek? Dat kan met het basis lespakket van 9 eenvoudige oefeningen! Samen zijn ze goed voor ruim 2 uur aan beoefening. Meer ontspanning in lichaam en geest.
Het lespakket is te bestellen voor slechts €22,-.

Voor gevorderden is er een ander online lespakket
met 7 neckcare oefeningen en 4 lessen van een half uur. Samen met 3 introducties zijn deze 11 lessen ruim 3 uur aan oefenmateriaal. Het is blijvend voor je beschikbaar tegen een vergoeding van €33,-.

Hoe vaker je aandacht aan ontspanning geeft, hoe meer je een staat van ontspanning ervaart.

Belangrijke effecten zijn:

 • bevordert soepelheid in spieren en gewrichten
 • verbetert immuunsysteem door extra zuurstof
 • geeft meer lichaamsgewaarzijn
 • verbetert en ondersteunt de spijsvertering
 • brengt gedachten tot rust, verhoogd concentratie
 • houdt bloeddruk in balans, etc…