Bedankt voor je interesse!

 • Je ontvangt je product na het invullen van naam, e-mail en bevestiging.
 • Mis geen enkel groeibericht met inspiratie voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • Ontvang eens per kwartaal een groeibericht met inspiratie voor jouw persoonlijke ontwikkeling met boeiende blogs, nieuwe (gratis) producten en meer:

 • Vink de opties aan die passen bij jou:
Sluit dit venster.

Cursusaanbod: Groei door verdieping!

Vind je rust en ruimte met Zhineng Qigong

Aandachttraining pur sang

Tijdens de hectiek van alledag, schieten we vaak in een doe-modus of in een maalstroom van onze gedachten. We verliezen onszelf met rennen, jagen en vliegen. In de Chinese bewegingsleer Zhineng Qigong heb ik de weg terug gevonden. De weg naar rust en ruimte in mezelf door op ontspannen wijze te werken aan vitaliteit in lichaam en geest.

Spanning is wie je denkt te moeten zijn,
ontspanning is wie je bent

Het is voor mij de ultieme vorm van aandachttraining zoals ik in dit blog beschrijf. Door die training zijn mijn gedachten stiller geworden en is de concentratie enorm verbetert. Ik vergeet veel minder en heb helderheid en focus gekregen en kan nu beter ontspannen. Je zou kunnen zeggen dat ik in Zhineng Qigong de oplader van mijn batterij heb gevonden.

Aandacht is daar waar jij werkelijk aanwezig bent.

Wat is Zhineng Qigong?

Zhineng Qigong is een bewegingsleer gericht op vitaliteit, soepelheid en ontspanning in lichaam en geest. Het is geschikt voor jong en oud, voor gezonde mensen en ook voor mensen met een ziekte of beperking. Door eenvoudige, langzame bewegingen vanuit een staande positie, geven we het lichaam aandacht en komen we los van dagelijkse stress of drukte.

Zhineng Qigong is een methode om jezelf bewust te leren waarnemen. We ervaren plezier tijdens het beoefenen van Zhineng Qigong wanneer we ons eigen lichaam en geest leren begrijpen.
– Anne Hering

Die ontdekkingsreis past binnen het Zelfkennislab: je kunt er op onderzoek naar begrip, inzicht en zelfwaardering. Door het vertragen van gedachten en bewegingen, maken we verbinding met wie we werkelijk zijn. In contact met onze kern vinden we de rust diep in ons.

Meditatie in beweging

Een gezond lichaam combineren met een gezonde geest is het doel van Zhineng Qigong. De vloeiende bewegingen zijn gericht op een vitaal lichaam voor jong en oud. Je kunt Zhineng Qigong zien als sport en meditatie inéén. You get the best of both worlds: activeren van je lichaam en tegelijkertijd zet je verbeeldingskracht in voor meditatieve beoefening. Gevolg is een fit lichaam met kalme geest door te werken op 3 niveaus:

 • beweging van het lichaam (Jing)
 • visualisatie door je geest/bewustzijn (Shen)
 • (levens-) energie (Qi) en kosmische kracht

ZelfkennisLab - Zhineng Qigong in ZwolleZhineng Qigong - ZelfkennisLab

Reacties van deelnemers aan Zhineng Qigong lessen:

Vaak kwam ik bij Vick voor de Summerschool na een drukke werkdag en voelde ik me gespannen en opgejaagd. Ik merkte dat ik tijdens de les steeds rustiger en meer ontspannen werd. Vick geeft in de les voldoende persoonlijke aandacht. En je merkt dat de les goed is voorbereid en dat er een fijne opbouw in de les zit. Vick houdt altijd rekening met de omstandigheden. Bij warm weer paste ze het programma aan. Ik voelde me na de les altijd een stuk beter dan hoe ik binnenkwam. En dat is voor mij een motivatie om met de lessen verder te gaan.

Annemarie Cusinello

Dank voor deze Zhineng Qigong video! Ik heb hem maandag gedaan toen de spanning voor mijn rijexamen wat veel werd. Ik heb een aquamarijn kleurige energiebal gevisualiseerd voor kalmte en vertrouwen. Was fijn om te doen. Dankzij deze oefening ben ik geslaagd voor mijn rijbewijs!

Nicolien Opdam

Dit geeft mij zoveel meer ontspanning dan stiltemeditaties. Het komt waarschijnlijk door de rust en eenvoud van de bewegingen.

Jan Ferenc Sabaroedin

Een fijne les met sterke, zachte en vloeiende energie. Dank je Vick

Anna Maria

Ik vind dat je de lessen zo fijn geeft en de opbouw van de oefeningen is zo mooi! Het cursusmateriaal dat we krijgen is helder en overzichtelijk en Zhineng Qigong heerlijk ontspannen om te doen.

Annet Löevering

Het is heel fijn en rustgevend om van Vick les te krijgen. Met haar warme en sterke persoonlijkheid schept zij een sfeer van rust en vertrouwen. Zij weet mij door middel van haar heldere visualisaties meer in contact te brengen met mijn lichaam en met de Qi die door mijn lichaam stroomt. Dat geeft mij een heel blij en sprankelend gevoel.

Anne Marie Mojet

Vick geeft geen aandachttraining, Vick is aandacht. En daarmee voor iedere cursist een cadeautje aan zichzelf. Ze leert je met ❤ en ziel te leven en te bewegen. Zij leert je wat liefdevolle aandacht voor jezelf betekent. Laat je maar lekker onderdompelen door Vick.

Henk Vanderlijde

Tijdens de Zhineng Qigong lessen bij Vick, werd ik diep geraakt door haar zuivere intentie.

Zorah van der Smitte

ZelfkennisLab - Zhineng Qigong in Zwolle
ZelfkennisLab - Zhineng Qigong Zwolle

Verdiepend ontwikkelproces

Sinds 2015 beoefen ik Lift Qi Up, Pour Qi Down (:level 1 van Zhineng Qigong). Over hoe dat begon, interviewde Anne Hering me. Dat interview is hier te lezen. In 2018 startte ik de opleiding voor docent. Het fijne resultaat van 2 jaar intensief studeren is docent voor van level 1 en level 2. Van 6 verschillende leraren waar ik lessen volgde, leerde ik steeds meer verdiepen in meditatie én in beweging.

Eén van de mooie aspecten aan Zhineng Qigong is dat het steeds een stap verfijnder, langzamer en kleiner kan. Dat bracht waardevolle ontwikkelprocessen die er in het dagelijks leven voor zorgden dat ik oude, vaste gedragspatronen los kon laten: zowel mentaal als lichamelijk leerde ontspannen. Persoonlijke ontwikkeling kwam letterlijk en figuurlijk, diepgaander in beweging.

Lessen: wat, wanneer en waar?

Je kunt deelnemen aan wekelijkse lessen op

 • dinsdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur
 • woensdag tussen 10.30 en 11.30 uur (ook online les)
 • donderdagavond tussen 18.45 en 19.45 uur.

De les op dinsdag vindt plaats in Berkum. De ruimte voor massagetherapie is geschikt voor mensen met een rolstoel. Op woensdag en donderdag kun je lessen volgen in het Zelfkennislab, centrum van Assendorp te Zwolle. Cursisten leren level 1: Lift Qi Up, Pour Qi Down aan.

Deze vloeiende serie oefeningen, optimaliseren het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest. De aandacht ligt bij het opnemen en verversen van nieuwe energie en het loslaten van oude verbruikte energie. Je leert jezelf opladen met nieuwe energie. Daarnaast doen we verschillende warming-up’s en aanvullende oefeningen.

Je kunt altijd instromen of gebruik maken van een gratis proefles ter kennismaking.

Hoe vaker je aandacht aan ontspanning geeft, hoe meer je een staat van ontspanning ervaart.

Belangrijke effecten zijn:

 • bevordert soepelheid in spieren en gewrichten
 • verbetert immuunsysteem door extra zuurstof
 • geeft meer lichaamsgewaarzijn
 • verbetert en ondersteunt de spijsvertering
 • brengt gedachten tot rust, verhoogd concentratie
 • houdt bloeddruk in balans, etc…

Online basis lespakket Zhineng Qigong

Woon je ver van Zwolle en wil je niet wekelijks op woensdag op les? Dan is een online basis lespakket Zhineng Qigong beschikbaar voor slechts €22,-. Naast een introductie bevat het pakket 8 oefeningen van samen 2 uur. Zo zorg je voor soepelheid in lichaam en geest.