Individueel groei-aanbod voor jou

Enneagram type-interview

Ben jij nieuwsgierig naar jezelf? Inzicht in je referentiekader en diepste drijfveren brengt je grip op je waarneming. Het resultaat is grip op je gedachte, gevoel en gedrag. Voor rust en ontspanning in relaties. Ook de relatie met jezelf.

Een type-interview is een intensieve reis in jezelf waarin je gedetailleerde zelfkennis op kunt doen. Deze reis van ruim een uur is ook online mogelijk via beeldbellen in verbinding.

De doelstelling van een type-interview is niet om je te identificeren met een type,

het doel is om te ontdekken welk patroon van denken-handelen-voelen jouw eerste automatisme is.
Het geeft bewustwording van het patroon waarin je gevangen zit, om dat los te kunnen laten.

Zelfkennis en zelfreflectie met het enneagram

Wat is het enneagram? Een klassiek, dynamisch instrument met 9 specifieke typen.  Bestaan er dan slechts 9 typen mens? Welnee, dan zouden we onszelf én dit model tekort doen! De dynamiek van het enneagram kent 108 varianten, verschillende manieren om waar te nemen. Het enneagram bracht mij rust in mijn hoofd en ruimte in mijn hart; meer begrip en compassie voor mezelf en anderen.

‘Ken Uzelve’ stond op de tempel van Delphi al te lezen. Gedetailleerde zelfkennis en bewustwording zijn de impact die het enneagram biedt, omdat het naast gedragskenmerken de diepste drijfveren beschrijft. Dit referentiekader is onbewust enorm van invloed op wat we denken, voelen en doen. Ik leg het uit in 8 vlogs: het enneagram in 1 minuut.

De essentie van ieder type is de motivatie achter ons gedrag. Waarom doe jij wat je doet? Wat zijn jouw diepste drijfveren? Werken aan deze drijfveren brengt je tot een vergroting van jouw persoonlijke en professionele mogelijkheden. Zo ontstaat: groei door verdieping!
Meer over het enneagram en de 9 typen ontdek je in deze podcast.

persoonlijke ontwikkeling - ZelfkennisLab - Infographic

Als karaktertypering is het enneagram allesbehalve een statische benadering van menselijk gedrag.
Het is een aan de werkelijkheid getoetste wegwijzer, die het ingewikkelde patroon van functioneren van de menselijke psyche inzichtelijk maakt. De individuele verschillen worden niet weggepoetst.

– Drs. George Wüst s.j.

Diepste drijfveren: motivatie achter je gedachte, gevoel en gedrag

Als het enneagram enkel zou gaan over gedragskenmerken, zou je zonder type-interview je eigen type kunnen herkennen. Dan zou je het patroon waarin jij jezelf herkent, kunnen ontdekken door erover te lezen. Het enneagram gaat echter niet enkel over gedragskenmerken, het gaat over je diepste drijfveren, over waar jouw aandacht automatisch naar toe gaat. Onbewuste drijfveren zelfstandig ontdekken zonder professional, is een hele uitdaging. Een professional is zich bewust van alle facetten van de dynamiek van het enneagram en kan jouw persoonlijke, unieke verhaal goed duiden.

Alles wat aandacht krijgt, groeit.

Daarom is het essentieel om te weten waar onze aandacht automatisch naartoe gaat. Aandacht en aandachttraining zijn mijn professie.

Hoe ouder ik word, hoe meer geïnteresseerd ik raak in de manier waarop we ‘de waarheid’ bekijken. Want wat belangrijk is, is hoe we gebeurtenissen beleven. Onze perceptie bepaalt hoe onze wereld eruit ziet.

– Elizabeth Gilbert

De enneagramtypen tonen ons 9 verschillende vormen van selectieve perceptie, 9 typespecifieke waarnemingen. Uiteindelijk laat het instrument ons 108 percepties zien van (onbewuste) automatische aandacht. 108 verschillende referentiekaders. Ben jij al nieuwsgierig waar jouw aandacht automatisch naartoe gaat, naar persoonlijke patronen van denken, voelen en handelen?

type-interview - ZelfkennisLab - Infographic Enneagram

Nieuw leesmateriaal en een optionele extra coachsessie

In een diagnostisch gesprek van ruim anderhalf uur, ontdek je steeds meer over jezelf door de diversiteit van vragen die gesteld worden. Voor het proces van zelfonderzoek en verdieping, krijg je leesmateriaal mee. Dit leesmateriaal is (na 17 jaar) vernieuwd waarover ik je in dit filmpje meer vertel. In het type-interview kijken we naar de buitenkant van een type. Tijdens een eventuele vervolgsessie kijken we naar de binnenkant van het referentiekader. Die coachsessie is te boeken als het jou past. Daarin verdiepen we samen het drijfverenonderzoek en ontvang je extra leesmateriaal om meer stappen te zetten in het loslaten van vaste patronen.

Gun jeZelf dit onderzoek ten behoeve van persoonlijke en professionele bewustwording!